Online archiv

Vydání: 7/2018

Dítě v centru pozornosti

PhDr. Helena Chvátalová, 7/2018
Celostátní konference Integrace dětí z pohledu teorie i praxe aneb Dítě v centru pozornosti byla věnována prvním zkušenostem, příležitostem a úskalím společného vzdělávání v mateřských a základních školách.

Sůl je sice nad zlato, ale…

PhDr. Helena Chvátalová, 7/2018
… nikoli v množství, které dnes běžně konzumujeme. Zatímco dospělý organismus potřebuje denně množství soli odpovídající zhruba jedné čajové lžičce, ve skutečnosti mu dodáváme daleko víc, v průměru až trojnásobek. Máme tedy ve stravě soli tolik, že jakékoli snížení jejího příjmu bude mít bezesporu pozitivní zdravotní efekt.

Nová paní učitelka. Jaká asi bude?

Kateřina Rodná, 7/2018
Po prázdninách znovu do školky. Dva měsíce jsou dlouhá doba nejen pro nás dospělé, natož pak pro děti školkového věku.

Dárek za předplatné září 2019

Mgr. Marie Těthalová, 7/2018

Obrázkové značky

Mgr. Marie Těthalová, 7/2018

Děti se rodí jako badatelé

Mgr. Marie Těthalová, 7/2018
Říkají to pedagožky a autorky úspěšných knih aktivit pro předškolní děti. Ve své nové knize opět nabízejí různé pokusy, které mohou provádět už i předškolní děti. Mluvila jsem s nimi o tom, proč dětem podobné činnosti nabízet.

Cizí jazyk ve školce?

Kateřina Rodná, 7/2018
Čím dříve, tím lépe, říká se často, a nezřídka také v souvislosti s věkem ve kterém je záhodno zahájit výuku cizího jazyka. S dalším jazykem by se dítě podle tohoto hesla mělo seznámit co nejdříve, možná už v batolecím věku. Je to ale nutnost?