Online archiv

Vydání: 03/2020

Máme pro Vás novinky v předplatném časopisů

-red-, 03/2020
Doba, kdy se řada z nás nedostane po celé týdny z domova, si žádá i nový přístup k časopisům. S naším distributorem Send jsme pro Vás připravili nové nabídky.

Dubnové číslo vyjde až 7.dubna

03/2020
Vážení čtenáři, z důvodu uzavření mnohých škol jsme se rozhodli posunout vydání dubnového čísla Informatoria 3-8 o týden, na 7.dubna. Současně se o měsíc posouvá vydání Informatoria Speciál, z důvodu nejasné situace na knižním trhu i ve školství. Všem, kdo mají objednaný Speciál společně s Informatoriem, dostanou jej s květnovým vydáním časopisu.

Rodiče jsou pro nás důležití

Mgr. Marie Těthalová, 03/2020
Na pražském sídlišti Lehovec se nachází Mateřská škola Chvaletická. S její ředitelkou Mgr. Hanou Seifertovou a speciální pedagožkou Bc. Lenkou Stibůrkovou jsem si povídala o tom, co jejich školka nabízí, a zejména o současném palčivém tématu financování péče o děti s handicapem.

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Zrušení členské schůze OMEP

-red, 03/2020
Vážené členky, vážení členové OMEP ČR, vzhledem k nastalé situaci ruším členskou schůzi OMEP, kterou jsme plánovali na pátek 27. března 2020 v Muzeu J. A. Komenského v Praze.

Udržet rovnováhu je základ

Mgr. Marie Těthalová, 03/2020
Podle Vladimíry Ottomanské bychom při práci s malými dětmi měli myslet mimo jiné i na rozvíjení vnitřního stabilizačního systému, kterému se lidově říká střed těla.

Hodina pohybu navíc v mateřských školách

-red-, 03/2020

Pololetní prázdniny v ŠD Hulín

-red-, 03/2020

Sněženky na zahradě

Mgr. Marie Těthalová, 03/2020

Když myška dostane chuť na měsíc…

Mgr. Marie Těthalová, 03/2020
… vyjde z toho pěkné dobrodružství. Hrdinku nové knihy spisovatele a výtvarníka Petra Horáčka prostě honí mlsná. Jak to dopadne? Nenechají ji kamarádi na holičkách?

Studijní stáž v Tunisu a Kelibii

-red-, 03/2020
V minulém školním roce probíhal v naší třídě projekt „S pohlednicí kolem světa“. V rámci tohoto projektu nás ve třídě navštívil pan velvyslanec Mgr. Jan Vyčítal, který je velvyslancem České republiky v Tunisu. Projekt se mu líbil, a proto mě propojil s paní ředitelkou a majitelkou mateřské školy U Andílků (Jardin D’Enfants Les Anges) v Kelibii, Evou Novotnou Njili.

Rok Jana Amose Komenského

-red-, 03/2020

Nevyžádané rady ani přílišné vysvětlování nikoho nepotěší – ani děti…

PhDr. Helena Chvátalová, 03/2020
Nevyžádané rady většinou začínají slovy „měl bys“, „musíš“, „udělej“. Někteří lidé je doslova sypou z rukávu. Nevyžádané rady nemají rády ani malé děti, ale ty starší jsou na ně přímo „alergické“. Lidé, kteří je dávají, se totiž staví do nadřazené pozice vůči tomu, komu je poskytují. Přílišné vysvětlování zase nadměrně zabíhá do věcí, které s problémem vůbec nesouvisí, a je pro obě strany zbytečné a vyčerpávající.