Pozor na přizpůsobivost

Jednou ze schopností vysoce citlivých lidí je přizpůsobivost. Dokážou najít společné téma v partě lidí s odlišnými zájmy, názory i pohledem na život.


Jsou schopní vést obchodní jednání tak, aby protějšek cítil upřímný zájem, a umí pochopit lidi okolo sebe. Vcítí se do nich natolik, že při poslechu cizích příběhů prožijí spoustu emocí. Stávají se tak často terčem všech kamarádů s nějakým problémem, nebo také chronických žvanilů (určitě jste už několikrát zažili situaci, kdy se vám úplně cizí člověk začne svěřovat s intimními prožitky a vy překvapeně koukáte, jak se to mohlo stát nebo jak zařídit okamžité zmizení). To všechno má jeden háček. Stojí to příliš mnoho sil.


Kromě porozumění si ale citliví lidé dokážou vždycky nějak poradit. Mají velmi dobrou představivost i v situacích, kdy se ostatní začínají hroutit. Táhnete se půl dne autem na dovolenou, přijedete pozdě, protože byly kolony, ale už se těšíte, až si dáte příjezdovou skleničku v apartmánu. A tam zjistíte, že se majitel spletl a váš apartmán předal jiné rodině. Chvíli nechápavě pozorujete ručníky na „vašem“ balkoně a pak zkrátka najdete řešení. Berete menší pokoj bez balkonu, svět se nezboří a ráno bude moudřejší večera. Nebo zavelíte odjezd a do dvou hodin seženete úplně jiné ubytování.


Placená zóna

Alena Wehle
Alena Wehle

Průvodkyně, rekreoložka, bloggerka, fotografka, máma, ale hlavně vysoce citlivá osoba. Toto téma šíří do světa na svém blogu www.alenawehle.cz.