3 x tip na listopad

Film

Sólo

Filmový počin pro náročnější publikum, to je film SÓLO, který se do naší distribuce dostává počátkem listopadu. Vypráví výjimečný a zároveň univerzální příběh o posedlosti tvorbou a dokonalostí, popisující evoluci lidské bytosti, která čerpá sílu ze své citlivosti. Martin P. je mladý argentinský klavírní virtuos a skladatel, který poslední čtyři roky života strávil v ústavu pro duševně choré El Borda v Buenos Aires, největším psychiatrickém zařízení v Latinské Americe. Dětský hudební génius a nejslibnější talent své generace se nyní pokouší najít způsob, jak překonat své psychiatrické onemocnění a vrátit se k životu za zdmi sanatoria i na koncertní pódia, zatímco pracuje na své nové skladbě ENFERMARIA. Protagonista snímku Martín Perino se zúčastní oficiální premiéry 30. 10. Režie i scénáře se ujal Artemio Benki, režisér a producent narozený v Paříži, který od roku 1992 žije a pracuje v Praze. Jeho celovečerní debut Sólo, koprodukce ČR-FR-ARG-AT, měl premiéru na MFF Cannes 2019 v sekci ACID. Od května 2019 byl vybrán na více než 20 mezinárodních filmových festivalů a již nyní získal hlavní ceny na festivalech MakeDox a MFF Duhok.


Konference

Psychologie sportu v praxi 

Již desátý ročník mezinárodní konference, tentokrát s podtitulem Cesta k úspěchu, proběhne ve dnech 29. – 30. 11. 2019 v kongresovém centru IKEM v Praze. V rámci dvoudenní konference se uskuteční série přednášek doplněných o praktické ukázky a diskuse s řečníky, probíhat budou i 4 paralelní workshopy. Posluchači budou mít také možnost debatovat s významnými osobnostmi z řad vrcholových sportovců či trenérů. První den konference bude probíhat v angličtině (simultánní tlumočení bude zajištěno), druhý den pak v češtině, případně ve slovenštině.

Konferenci pořádá Asociace psychologů sportu ČR ve spolupráci s Katedrou psychologie FF UK v Praze, Centrem sportovní medicíny a Institutem klinické a experimentální medicíny.

http://www.psychologiesportuvpraxi.cz/

Seriál

Mindhunter (Lovci myšlenek)

Druhou řadu kultovního seriálu Mindhunter si nenechte ujít. Vrátíme se v čase do konce sedmdesátých let, abychom spolu s oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, pátrali po nejbrutálnějších amerických vrazích. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billym Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří jsou stále na svobodě. Obě hlavní postavy jsou inspirovány skutečnými agenty FBI: osoba Holdera Forda agentem Johnem E. Douglasem, na jehož knize Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit je seriál založený. Předlohou pro Billyho Tenche byl elitní profilovač FBI Robert K. Ressler: tip na dokument o jeho práci jste mohli najít v říjnovém vydání našeho časopisu. Netflix, 2019.



-red-