Online archiv

Vydání: 4/2017

OSOBNÍ ROZVOJ

4/2017
Co rozhoduje o tom, zda budeme úspěšní? Psychologové přišli na to, jaké osobnostní rysy, zvyky a chování mají jedinci, kterým se daří. A čím se od nich liší ti s menšími šancemi na úspěch. Kam se zařadíte vy?

SMSKY

4/2017
MICHELLE:

Život naruby

Marie Těthalová, 4/2017
Ďábel je taky jenom člověk Hans Rath, překlad z němčiny Michaela Škultéty Anch Books, 2016

Puberťačky, sex a líčení mužskýma očima

Matyáš Zrno, 4/2017
Co se od kamarádek nedozvíš o sexu, líčení i zdraví MUDr. Jana Martincová Babyonline. Brno, 2016

PRÁCE A SOUKROMÍ

4/2017

MÁM PANICKOU HRŮZU Z TELEFONOVÁNÍ

MUDr. Kateřina Gláslová, Ph. D., 4/2017
* Mám-li před sebou číslo na úřad, do práce, ale i na příbuzné, musím se skutečně velmi dlouho odhodlávat, někdy i celé hodiny, a neustále zvažuji alternativy spojení. Začnu být nervózní a mé pocity jsou podobné těm z čekárny u zubaře či před zkouškou. Přitom přímý kontakt s dotyčnými mi problém nedělá vůbec. Můžete mi poradit, jak tuto „fobii“ eliminovat? Lucie

Moje cesta k terapii

Lenka Čapková, 4/2017
Jako mnozí další jsem se stala obětí dojmu, že pomoc se hledá u psychiatra. Omyl. Psychiatr nemá čas si povídat, diagnostikuje a předepisuje léky. A když je dobrý, doporučí terapeuta. Mně najít tu pravou terapeutku trvalo deset let.

S Cyrilem Höschlem O REFORMĚ psychiatrické péče

Dana Mičolová, 4/2017
* Co byste změnil v psychiatrických léčebnách?

Můžou dopravní značky ZABÍJET?

Milan Petrák, 4/2017
Na silnici jde o život. Každý rok zahyne při dopravních nehodách na celém světě jeden a čtvrt milionu lidí. Již celá desetiletí si odborníci na silniční dopravu, psychologové a zástupci policie lámou hlavu nad otázkou, jak tuto děsivou bilanci snížit. S rostoucí zatížeností silnic přibývá pravidel silničního provozu.

Nehvízdat, nezírat, nemlaskat, nedýchat…

Matyáš Zrno, 4/2017

AMERIKA se hodně změnila, bohužel k horšímu...

Zuzana Daňková, 4/2017
Má skutečně každý Američan svého terapeuta? Jak psychoterapii zasáhl obrovský vliv farmaceutických firem? Proč se Spojené státy změnily od šedesátých let k horšímu? O tom si povídáme s Olgou Marlinovou, psychoanalytičkou s dlouholetou praxí v New Yorku.

Psychologie NA TALÍŘI

Radka Baldová, 4/2017
Ryby pro štěstí