Život a jiné nesrovnalosti

V nakladatelství Portál, které vydává i tento časopis, působila ještě donedávna drobná černovláska s exotickým jménem Michaela Škultéty. O tom, že je redaktorkou a překladatelkou, se vědělo. Utajit se jí však podařilo, že je též spisovatelka.


Nedávno jí totiž vyšla kniha vtipných facebookových statusů nazvaná Život a jiné nesrovnalosti. Najdete tu mj. i řadu postřehů o životě s dětmi. Viz: Když jedno dítě křičí: „Chci jen trochu tolerance!“ a druhé do něj zatím mlátí tupým předmětem, má to i nějaké jiné, výchovnější řešení než vystoupit z tramvaje a nechat je osudu? 


Nebo: Zaspali jsme. Jednou rukou mažu rohlíky ke svačině, druhou se oblíkám. Jde kolem Šimon: „Ach, jak okouzlující je proces chystání jídla! Zasvětíš nás do jeho přípravy, prozradíš nám jeho tajemství?“ Ještě žije. Oba ještě žijeme. Případně: Lea zalívá kytky: „Kdo chce ještě, ať zvedne listí!“ Lea podruhé: „Mami, ta kofola, cos koupila, je moc dobrá, až umřu, tak mi ji dejte s sebou do hrobu do pusy.“ A Lea potřetí: „Mami, prosím tě, ty nežertuj. Ty jsi přece MAMINKA!“

Jan Nejedlý