Internet

Magazín Balanc

Každé úterý od 13 hodin (nebo následně kdykoli v záznamu) si můžete vpustit do svých obýváků Petra Boušku a jeho seberozvojový magazín Balanc. Jedná se o program Rádia Wave, který funguje již od roku 2018. Mezi hlavní témata, kterými se autor ve zhruba půlhodinových podcastech zaobírá, jsou rozvoj duše i těla, životní styl, mezilidské vztahy, duševní hygiena a pracovní návyky. Snaží se nalézat odpovědi na aktuální otázky dnešní náročné doby, která v nás často vyvolává nadměrný stres, pocity úzkosti a depresivní stavy.

„Celý svět je jen ve vaší hlavě, udělejte si ho příjemným,“ doporučují tvůrci magazínu. V rozhovorech s psychology, terapeuty a kouči se Petr Bouška nesnaží najít lehký návod na rychlé štěstí, nýbrž se vydává na sice delší, avšak o to jistější cestu za životní vyrovnaností a spokojeností. Vydejte se s ním!


Akce

Rozhodování za nejistoty

Vzhledem k vývoji koronavirové situace bude nejjistějším rozhodnutím zúčastnit se akce Rozhodování za nejistoty, která se uskuteční formou webináře dne 3. 11. 2020 v 18 hodin. Přednášejícím bude Lukáš Hána, který se v GrowJOB Institutu zaměřuje na rozvoj kritického myšlení lidí a šíření povědomí o důležitosti tohoto tématu. Přednáší a školí veřejnost, firmy a instituce v Evropě i v Americe. Založil a vede projekt Krimyš, v rámci kterého se každý rok odehrává největší Evropská konference o kritickém myšlení.

Na webináři Rozhodování za nejistoty: Jak se rozhodovat, když nevíme, jak věci dopadnou? bude probíráno téma budoucnosti a jak podniknout správné kroky i v situaci, kdy nemáme dostatek informací k rozhodování. Dozvíte se, jak efektivněji dosahovat svých cílů díky jednoduché Cost-Benefit analýze, jak se připravit na nepředvídatelné události, jak si spočítat, kdy se vyplatí riskovat a mnoho dalšího. Pokud byste webinář nestihli, můžete si zakoupit jeho záznam.

Více informací na webu www.konec-prokrastinace.cz


Film

Chci tě, jestli to dokážeš

Následkem obrny ochrnutá Jana, její nevidomá sestra Kateřina a jejich matka Martina, která bojuje se závislostí na alkoholu. Takto nastíněná rodinná konstelace může působit skoro až bezvýchodně. Opak je však pravdou, a to především zásluhou na lůžko upoutané Jany, jejíž optimismus, houževnatost a vůle k plnohodnotnému životu uvádějí věci kolem ní do nezastavitelného pohybu. Dokumentární film Dagmar Smržové je dojemným snímkem nejen o tom, že každý člověk na světě potřebuje někoho blízkého.

ČR, dokumentární, 2019

-red-