Online archiv

Vydání: 6/2017

PORADNA

6/2017
Jsem vdaná pět let, partnera miluji, stejně jako naši malou dcerku. Bohužel se z našeho vztahu vytratila (z mé strany) chuť na sex. Manžel by si přál (a já také), aby to fungovalo. Prodělala jsem jednu interrupci a myslím, že od té doby se to táhne. Těžko jsem to nesla. Teď se to s mimčem v postýlce zdá být zapomenuto :). Nela

Susan Albers

6/2017
Jak se uklidnit bez jídla – 50 cvičení

Už máte svého terapeuta?

6/2017
JIHOČESKÝ KRAJ

MILÉ ČTENÁŘKY A MILÍ ČTENÁŘI,

Matyáš Zrno, 6/2017

Příběh ketaminu

JAROSLAV PETR, 6/2017
Od psychonautů k léčbě deprese

Najděte si chlapa!

Matyáš Zrno, 6/2017

HISTORICKÝ OKAMŽIK internetových diskusí

6/2017
Sloupek Milana Petráka

Kam jdou lidé s nemocnou duší aneb Česká psychiatrická péče očima pacientů

Kateřina Málková a Josef Gabriel, 6/2017
V České republice žije nejméně sto tisíc lidí s vážným duševním onemocněním; nejčastěji se přitom jedná o schizofrenii. Většina mužů a žen s touto psychickou poruchou onemocněla v období puberty a zažila na vlastní kůži nedobrovolnou hospitalizaci v psychiatrické léčebně. Jak vnímají svoji zkušenost s psychiatrickou péčí?

PUBERTOU s asistentem v zádech

Petra Štarková, 6/2017
Každé dítě - i to zdravotně postižené - by mělo chodit do normální školy. To si myslí ministerstvo školství i většina rodičů takových dětí. Pochopitelně. Chtějí, aby jejich dítě nebylo sociálně izolované, mohlo trávit čas mezi svými vrstevníky a rozvíjet kamarádské a později i partnerské vztahy v přirozeném okolí svého bydliště.

ŘEČ TĚLA a partnerské vztahy

MONIKA STEHLÍKOVÁ, 6/2017
Obě tyto varianty podobnosti a proměn v partnerských vztazích se týkají toho, co psychologové nazývají „zrcadlením“ (mirroring). A to je téma nejen v kontextu vztahů partnerských, ale také přátelských nebo rodičovských. Zrcadlení je většinou proces nevědomý, ale k vlastnímu užitku se ho také můžeme naučit zvědomit a pracovat s ním.

Jak milovat A ZŮSTAT SÁM SEBOU

6/2017
Co dělat, když přijdeme na to, že zrcadlíme od partnera něco - názory, nálady, způsoby chování -, co přijímat nechceme? Jak dostat ze své psychiky i těla to, co nepomáhá, nebo dokonce škodí naší osobnosti?

Z léčebny do práce

Kateřina Málková, 6/2017