Online archiv

Vydání: 2022_03_březen

Jak děti vnímají pandemii?

-red-, 2022_03_březen
Již delší dobu pociťuji potřebu se s dětmi ve školce věnovat tématu koronaviru. Tento měsíc jsme se zabývali tématem zdravého životního stylu a obecně jak na to, aby člověk zůstal zdravý, a tak má myšlenka do plánu pěkně zapadala.

Koukej, snažím se…

Mgr. Marie Těthalová, 2022_03_březen

7 tipů, jak naučit malé dítě smrkat

-red-, 2022_03_březen
Rýma je nepříjemná pro dospělého, natož pro dítě. A může být i nebezpečná – to když se jí včas nezbavíme a přeroste třeba v zánět dutin nebo středního ucha… Proto je tak důležité naučit už nejmenší děti správně smrkat.

Aktuality z MŠMT ČR

-red-, 2022_03_březen

Pohlavkované děti se učí, že bití a trestání je přirozenou součástí životů

Mgr. Marie Těthalová, 2022_03_březen
Současný ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka se před časem vymezil proti tomu, že by v české legislativě měl být zakotven striktní zákaz tělesných trestů na dětech.

Plán pedagogické podpory v mateřské škole

-red-, 2022_03_březen
Plán pedagogické podpory (PLPP) je nástrojem prvního z pěti stupňů podpůrných opatření (PO), která slouží jako podpora dítěte s výchovnými, vzdělávacími nebo jinými obtížemi. Plán se dá variovat podle věku dítěte a tipy k jeho sestavení mohou sloužit učitelům mateřských i základních škol.

Propojení těla a mysli

-red-, 2022_03_březen
Jeden způsob, jak můžeme regulovat své emoce, nám nabízejí naše smysly. Pomáhají nám se uvolnit, uklidnit a ukonejšit. Způsob, jakým své smysly využíváme nejraději, je osobní a závisí na tom, co v danou dobu prožíváme.

Základní povinnosti školy a legislativní ukotvení zotavovacích akcí a škol v přírodě

-red-, 2022_03_březen
Zotavovací akcí je organizovaný pobyt 30 a více dětí ve věku do 15 let na dobu delší než 5 dnů, jehož účelem je posílit zdraví dětí, zvýšit jejich tělesnou zdatnost, popřípadě i získat specifické znalosti nebo dovednosti.

Měli bychom vést děti ke vztahu k přírodě

PhDr. Helena Chvátalová, 2022_03_březen
Za „starých časů“ nikdo nepřemýšlel nad tím, jak a proč vést děti ke vztahu k přírodě. V přírodě se přirozeně žilo. Děti běhaly bosy a byly stále v kontaktu s půdou, s hlínou, pásly husy, krávy v přírodě se jistě pohybovaly i děti ve městech.

Čtení nám otevírá brány do jiných světů

Mgr. Marie Těthalová, 2022_03_březen
Pro vysokoškolskou pedagožku Evu Koželuhovou jsou knihy a čtení velkým tématem. Říká, že důležité jsou pro děti i pro nás dospělé. Formují a zkvalitňují naše myšlení a zároveň jsou úžasnou formou relaxace.

Dárek za předplatné březen 2022

2022_03_březen
Kniha Šimon chce být krotitelem v hodnotě 299 Kč. Chcete ji získat? Objednejte a zaplaťte roční předplatné do 1. 4. 2022. Dárek do rozebrání zásob.