Online archiv

Vydání: 2021_09

Jak to chodí v australských školkách

2021_09
Se svojí rodinou (dcery 7 a 5 let) už pět let bydlím v Austrálii, ve státě Viktorii. V České republice jsem téměř celou svoji profesní kariéru zasvětila učení na různých státních i soukromých jazykových školách.

Sportovní hry lounských mateřských škol

-red-, 2021_09

Vitaminy a minerální látky pro zdraví

PhDr. Helena Chvátalová, 2021_09
Nedílnou součástí výživy člověka jsou tzv. mikronutrienty, mezi které patří minerální látky, stopové prvky a vitaminy. Nemají sice energetickou hodnotu a jejich potřeba v rámci denního příjmu je velmi malá, přesto jsou ale pro správnou funkci organismu naprosto nezbytné.

Bossing a mobbing

-red-, 2021_09
Když v internetové diskuzi o školství padla otázka, zda „je tu někdo, kdo zažil bossing?“, nejvíce mě zaujala odpověď „spíš kdo nezažil?“. Vzbudilo to ve mně zvědavost – je bossing a mobbing ve školství opravdu brán jako taková samozřejmost?

Příliš mnoho kávy

-red-, 2021_09

Zahlcení emocemi

-red-, 2021_09

Psychická odolnost předškolního dítěte

-red-, 2021_09
Snahou většiny rodičů je, aby se jejich děti měly v životě dobře, staly ze z nich osobnosti se zdravou sebehodnotou, které jsou schopny dávat i přijímat lásku, mají chuť do života a cit pro spravedlnost, umí přijímat výzvy a jsou dost statečné, aby se jim dokázaly postavit a aby se z nich stali dobří lidé se zájmem o svět a jednou i dobří rodiče.

Když my dospělí žijeme dobře, dítě se k nám přidá

Mgr. Marie Těthalová, 2021_09
Laskavost k sobě samým, k lidem kolem nás a pochopitelně k dětem, to jsou věci, které nám podle psycholožky Nely Wurmové pomohou zvládat náročné situace. K tomu, abychom přišli na to, co my a naši blízcí potřebujeme, nám podle ní může pomoci i psychoterapie.

Na římse pleská, pleská déšť…

Mgr. Marie Těthalová, 2021_09

Dárek za předplatné

2021_09

Jak se ptáci připravují na zimu

-red-, 2021_09
Vzdělávání v mateřské škole by mělo vycházet ze zájmů, potřeb a aktuální životní situace dětí, na což by měla učitelka reagovat vhodně volenou vzdělávací nabídkou. Jednou z možností, jak tento požadavek naplnit, je využít projektové vzdělávání.

Jak vypadají svačinky u nás

2021_09