Online archiv

Vydání: 2021_10

Adaptace a samostatnost

-red-, 2021_10
Září a říjen v Mozaice je ve jménu adaptace a samostatnosti. Na úspěšný začátek nových dětí myslíme už v červnu po přijetí do MŠ adaptačním programem. Rodiče s dětmi mohou po domluvě odpoledne školku navštívit, pohrát si s budoucími kamarády, obeznámit se s prostředím tříd a školní zahrady.

Zlozvyky se naučíme hned

-red-, 2021_10

Máme mlsné jazýčky

-red-, 2021_10

V naší školce jíme i očima aneb I paní kuchařky jsou součástí vzdělávacího procesu

-red-, 2021_10
Naše mateřská škola s neoficiálním názvem „Abeceda“ je součástí velkého komplexu Mateřské školy Chomutov. Jsem ráda, že nejen učitelé, ale i provozní personál – domovnice a kuchařky – jsou nedílným článkem celého řetězu potřebných lidí, kteří zajišťují chod školy.

Projekty v mateřské škole

-red-, 2021_10
V praxi mateřských škol se setkáváme se situací, kdy učitelky deklarují využívání projektových metod při vzdělávání dětí. Mnohdy se však ukazuje, že dochází k nepochopení principu a podstaty projektové výuky a k jejímu zaměňování za tematický celek.

Aktuality

-red-, 2021_10

Rád se dívám na dětské kresby

Mgr. Marie Těthalová, 2021_10
V krátkém sledu vyšly tři nové knížky Petra Horáčka. Sešli jsme se proto a povídali si o tom, jak knihy vznikaly a co na nich Petra tak baví. Věří, že knihy potěší i vás.

Proč se učit cizím jazykům?

Mgr. Marie Těthalová, 2021_10
Motivace, proč se učit cizím jazykům, je u každého jiná. Někdo potřebuje být jazykově vybavený pro svou práci, jiný chce cestovat a dalšího člověka láká možnost číst si knihy a sledovat filmy v originálu.

Překvapení pod stromeček

PhDr. Helena Chvátalová, 2021_10
Vždycky jsem moc ráda vymýšlela dárky pro rodinu i přátele, ale musím přiznat, že v poslední době se mi zdá čím dál náročnější někoho překvapit. Vnoučata mají hraček a knih víc než dost a děti a přátelé se snaží počet předmětů ve svých bytech omezovat stejně jako já.

Láska prochází žaludkem

-red-, 2021_10
Říká se, že láska prochází žaludkem. Existuje mnoho druhů lásky, může to být láska k člověku, láska k jídlu, ale také láska k pocitům, láska citová. Určitě se shodneme na tom, že když je člověk najedený a má, jak se říká, v bříšku jako v pokojíčku, je s ním hned lepší pořízení. A kdo je hladový, je mrzutý a nepříjemný.

Dopady nemoci covid-19 na organizaci provozu mateřské školy

-red-, 2021_10
Příspěvek přináší základní přehled pravidel pro organizaci a provoz mateřské školy, se specifiky vyplývajícími z dopadů výskytu covidu-19. Lze předpokládat, že vývoj epidemiologické situace bude provoz a organizaci zařízení předškolní výchovy a vzdělávání i nadále ovlivňovat.

Tak řekni aspoň popel

Mgr. Marie Těthalová, 2021_10