Online archiv

Autor: Šimon Grimmich

S otevřeným srdcem

Šimon Grimmich, PD 4/2024

Kým mohu být pro tebe?

Šimon Grimmich, PD 3/2024

Bezžábovitost

Šimon Grimmich, PD 2/2024

Všichni jsme rozbité hračky

Šimon Grimmich, PD 1/2024

Všechno má své mouchy

Šimon Grimmich, PD 12/2023

Karma?

Šimon Grimmich, PD 11/2023
„Já také nevím, co bude,“ říká Bára, když jí vyprávím o svém strachu z toho, že nevím, co bude. „Mně ale stačí prostě dělat to, co je dobré, a díky tomu vytvářet dobré podmínky pro budoucnost, kterou neznám…,“ pokračuje. Věří na karmu, na to, že co člověk zaseje, v nějaké podobě zase sklidí. V tu chvíli je to pro mě překvapivý pohled. Tím nemyslím karmu, přestože nevím, co si o ní mám myslet, nýbrž to, že by se takto dalo uvažovat v situaci, kdy člověk zažívá velkou nejistotu. Moje mysl, která se do té chvíli zaobírala hlavně svou nejistotou, se zaraženě odmlčela a čeká. A já zatím přemýšlím nad tím, jestli by tohle přesvědčení mohlo být zdrojem důvěry i pro moji mysl, která by tak ráda věděla, co bude, a díky tomu se mohla cítit v bezpečí.

O pouštění

Šimon Grimmich, PD 10/2023

Poutníci, nebo tuláci?

Šimon Grimmich, PD 9/2023

Radostné nevědění

Šimon Grimmich, PD 7-8/2023

Foukající zen

Šimon Grimmich, PD 6/2023

Být jako kámen, ale bez tíhy

Šimon Grimmich, PD 5/2023
Jako dítě jsem záviděl dospělým, kteří měli tlusté diáře v kožených deskách. Důležitě nad nimi vysedávali, zapisovali a škrtali a každý den měli tak důkladně rozplánovaný, že na stránce nezůstávalo volné místo. Později jsem obdivoval přátele, kteří používali Google kalendář a každý den se jim tam střídala nejrůznější barevná políčka. Život působil pestře, naplněně a důležitě.

Uvolnit se do kreativního procesu

Šimon Grimmich, PD 5/2023
Převádět pocity do fyzického pohybu a zaznamenávat je. Soustředit se nikoli na výsledek, ale na proces. Na vznik obrazů, které nejsou jen výtvarným vyjádřením, ale otiskem naší vnitřní svobody a nejhlubší podstaty.